Hét oldtimer-evenement dat je in 2018 niet mag missen!

Stel je voor: het mooiste stukje van Veldhoven, het Mariaplein en de School- straat, vol met prachtige oldtimers die staan te blinken in de voorjaarszon. Het gaat gebeuren, en wel op zondag 8 april 2018.

Wat? De eerste editie van HAP's Golden Oldies. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn bolide tentoon te stellen. Alle merken en modellen zijn welkom!

Initiatiefnemer van dit gloednieuwe oldtimerfestijn is Hans van den Berg. In zijn zaak, HAP Automaterialen in Veldhoven, komen geregeld oldtimer-fans langs, op zoek naar onderdelen. "Dat heb ik altijd prachtig gevonden; de nostalgie van die oude auto's. Vooral op zaterdag krijgen we veel oldtimerliefhebbers over de vloer. Je gaat dan natuurlijk altijd even mee naar buiten om de auto bewonderen. Als je geluk hebt staan er meerdere oldtimers op de parkeerplaats en dan merk je dat er een soort ontmoetingsplek ontstaat."

Precies dat wil Hans van den Berg voor elkaar krijgen tijdens HAP's Golden Oldies. Maar dan in het groot: verspreid over de Schoolstraat, het Mariaplein en de Sagenstraat in Veldhoven is er ruimte voor meer dan honderd oldtimers. De Volvo's zijn hoe dan ook goed vertegenwoordigd met een speciaal hoekje voor de Duetten Club. Ook wordt er een kofferbakverkoop georganiseerd en er is een poppenwagenrace. Op het Mariaplein is een hapje en een drankje te verkrijgen.

En het mooie is: de deelname aan deze eerste Golden Oldies-bijeenkomst is gratis.

Het evenement wordt mede geor- ganiseerd door Jac Roosen en Gert Hovestad. Twintig jaar lang organiseerde hij de Volvo Klassieker Beurs. Met HAP's Golden Oldies heeft hij flinke ambities: "Waar ik naar toe zou willen, is een evenement zoals het Festival Golden Oldies in het Duitse Wettenberg. Het hele dorp staat daar in het teken van de oldtimers, deelnemers gaan er met busladingen tegelijk naar toe.

Maar voorlopig zijn de voorbereidingen voor de eerste editie nog in volle gang. Wanneer kunnen we spreken van een geslaagde editie? Daar zijn Hans en Jac het samen wel over eens: "Als mensen elkaar ontmoeten, bellen en gaan helpen. En als ze zeggen: dit doen we volgend jaar weer.